Савченко виступила за діалог з лідерами так званих "Л/ДНР"

Народний депутат із фракції "Батьківщина" Надія Савченко вважає, що для повернення контролю над окупованими територіями Донбасу українській владі перш за все потрібно почати вести прямий діалог з лідерами бойовиків так званих "ДНР" і "ЛНР".

Про це вона заявила під час ефіру на Радіо Ера, відповідаючи на заитання, які перші кроки потрібно зробити, щоб повернути контроль над Донбасом.

"Перше - продовжити санкції проти Росії, тому що вона ще не зрозуміла, що їй потрібно піти. Друге - вийти на прямий зв'язок без Мінських домовленостей із "ДНР" і "ЛНР", як вони себе позиціонують. Вийти на прямий внутрішній зв'язок без третьої і четвертої сторони", - сказала вона. При цьому Савченко погодилася вести такі переговори. "Захарченко і Плотницький можуть позиціонуватися, якщо так можна сказати, як "народні депутати" від "ДНР" і "ЛНР". Я готова з ними так говорити", - заявила Савченко. 

Як повідомляв Укрінформ, 25 травня Надію Савченко було звільнено з російської в'язниці, де її засудили до 22 років ув'язнення, та обміняно на російських спецназівців Олександра Александрова та Євгена Єрофеєва.