Айвазовська сподівається, що нова ЦВК буде наступного тижня

Координатор громадської мережі "Опора" Ольга Айвазовська сподівається, що новий склад Центральної виборчої комісії буде призначено наступного тижня.

Про це вона заявила у вівторок в ефірі телеканалу "112 Україна",  

"За тією інформацією, що у мене є, Верховна Рада наступного тижня розгляне подання після розгляду кандидатур профільними комітетами з правової політики і правосуддя і з питань протидії корупції. Ми сподіваємось, що у вівторок або четвер пленарного тижня ці особи будуть призначені. Це дозволить їм вчасно розпочати роботу з організації проміжних виборів", - сказала Айвазовська.  

Вона також зауважила, що ймовірно головою ЦВК буде представник від фракції БПП.

"Є певні передумови для того, що цей представник буде за квотою Петра Порошенка, тому що саме з цієї фракції найбільше представництво у перепризначених членах комісії", - підкреслила Айвазовська. При цьому вона не уточнила, кого саме може бути призначено головою ЦВК, зіславшись на те, що у неї немає достовірної інформації.

Як повідомляв Укрінформ, у Верховній Раді зареєстровані два проекти постанов, внесених Президентом, про звільнення 12 членів ЦВК і про призначення 11 членів Центрвиборчкому.

При цьому у 12 з 15 членів ЦВК 1 червня закінчився строк повноважень.