Військовій прокуратурі передали справи Курченка та Клименка

Генеральний прокурор України Юрій Луценко передав першому заступнику військового прокурора Володимиру Жербицькому справу колишнього міністра доходів і зборів Олександра Клименка та бізнесмена Сергія Курченка.

Про це заявив на прес-конференції генеральний прокурор Юрій Луценко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"По Клименку передано чотири справи. Я взагалі прихильник того, аби різні елементи однієї справи були в одних руках. Мене не задовольняє прогрес у справі Клименка. Якщо ви вважаєте, що 100 слідчих вийшли аж на двох районних інспекторів податкової, то я не вважаю це прогресом. Я хочу дізнатися, що таке площадки Клименка, хто зрештою збирав мільярди", - сказав Луценко.

Він зауважив, що передав ці справи Жербицькому, у фаховості якого не сумнівається. "Саме для того, аби вони підняли масштаб. Горбатюк - чесний, порядний слідчий, але у цих справах у нього не було відповідного масштабу", - наголосив генпрокурор.

Луценко також поінформував, що передав Жербицькому і справу Курченка - 10 проваджень.

"Я хочу, аби за це відповіли не окремий директор нафтобази, не окремий чиновник будь-якої державної установи, я хочу бачити мафіозну піраміду. Я впевнений, що ми отримаємо ці результати. Думаю, що літом ми побачимо активну наступальну позицію підрозділу Жербицького", - констатував генпрокурор.

Він назвав Жербицького бойовим і досвідченим працівником: "Він б’є копитом так, що молодим ще не снилося", - наголосив генпрокурор.