Апеляційний суд "завернув" скаргу Каська

Оновлено

Апеляційний суд міста Києва залишив без розгляду скаргу адвоката екс-заступника генпрокурора Віталія Каська на рішення Печерського райсуду Києва про обрання йому запобіжного заходу у вигляді особистого забов'язання.

Відповідне рішення оголосив суддя В'ячеслав Дзюбін, повідомив адвокат екс-заступника генпрокурора Андрій Стельмащук, інформує кореспондент агентства.

"Апеляційний суд спершу відкрив апеляційне провадження і призначив справу до розгляду у складі п'яти суддів. Після цього у сьогоднішньому судовому засіданні, коли мав відбутися розгляд апеляційної скарги, суддя-доповідач одноосібно відмовив у відкритті апеляційного провадження", - сказав він.

На думку адвоката, відмова у відкритті апеляційного провадження після того як справа була призначена до розгляду є порушенням. Тому захист Каська має намір оскаржити зазначену ухвалу у Вищому спеціалізованому суді з розгляду цивільних і кримінальних справ.

Як повідомляв Укрінформ, в середині квітня суд застосував до Каська запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання, хоча прокурори вимагали арешту.

В кінці березня тодішній генпрокурор Віктор Шокін домігся в суді арешту 3-кімнатної квартири свого колишнього заступника.

Проти Каська розслідується справа за підозрою про незаконне отримання службових квартир від держави.