"Народний фронт" хоче вивести армію з "критичного стану"

В Україні склалася критична ситуація з фінансуванням оборонної сфери, кошти на яку виділяються за залишковим принципом.

Про це заявив лідер фракції «Народний фронт» Максим Бурбак під час виступу у парламенті, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Від імені нашої політичної сили заявляю, що у державі склалася критична ситуація з фінансуванням Збройних сил. Уперше за два роки з часів перемоги на Майдані оборонні замовлення не фінансуються, кошти на модернізацію озброєння не виділено й уряд фінансує все це за залишковим принципом», - сказав Бурбак.

За його словами, вчора «Народний фронт» ухвалив звернення до уряду з вимогою терміново розробити та внести зміни до Держбюджету на 2016 рік в частині фінансування державного оборонного замовлення та програми модернізації військових озброєнь.

За словами Бурбака, наразі Збройні сили потребують 3,6 мільярда гривень або ж 0,5 відсотка від усього Державного бюджету на цей рік. У цьому контексті народний депутат підкреслив, що частину таких грошей можна взяти за рахунок арештованих 1,5 млрд доларів активів Януковича, але для цього необхідно ухвалити закон про спецконфіскацію.