Порошенко нагородив ветеранів Динамо за "футбольну дипломатію"

Фото

Президент Петро Порошенко зустрівся зі складом футбольної команди "Динамо" Київ 1986 року, яка здобула Кубок володарів кубків УЄФА в сезоні 1985-86 років.

Як повідомляє прес-служба Глави держави, Президент вручив державні нагороди футболістам команди "Динамо" Київ, відзначивши їх вагомі особисті заслуги у розвиток і популяризацію вітчизняного футболу, піднесення міжнародного спортивного престижу України та з нагоди 30-річчя перемоги у футбольному матчі Кубка володарів кубків УЄФА.

"Ви собі не можете уявити, в якому захопленні 2 травня 1986 року я дивився вашу фантастичну гру", - сказав Порошенко та назвав ліонський матч "Динамо" Київ - "Атлетико" Мадрид взірцем командної гри та тренерської роботи ФК "Динамо".

Президент наголосив, що перемога "Динамо" Київ в травні 1986 року є не просто перемогою.

"Ваш внесок, ваша гра, коли ви прославляли "Динамо" Київ по усьому світу, є чудовим прикладом футбольної дипломатії, яка прославляла Україну", - сказав Глава держави та додав, що "гравці "Динамо" своїм прикладом виховали не лише нові покоління "динамівців" та фанів клубу, а й мільйони українців, які пишаються Україною, тому що у них є така команда".

Порошенко подякував футболістам за можливість зустрітися і поспілкуватися.

Президент особливо відзначив роль меценатів, які підтримують спорт і дозволяють йому розвиватися. При цьому Порошенко висловив сподівання, що традиції підтримки вітчизняного спорту, який здобуває славу Україні, зокрема футболу, будуть збережені і продовжені.

"Без меценатів спорту не буває. Без підтримки спорту не буває ні перемог, ні слави", - сказав Глава держави та побажав нових перемог "динамівцям".