Порошенко знає, що «багато хто не аплодує» призначенню Луценка

Президент України Петро Порошенко переконаний, що більшість співробітників Генеральної прокуратури готові працювати в нових умовах.

Про це він заявив під час представлення колективу ГПУ новообраного генерального прокурора Юрія Луценка, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я переконаний, що більшість із вас, в тому числі і внаслідок тих процесів, які відбулися на першому етапі формування прокуратури, фахово і морально-психологічно готові працювати в нових умовах", - вважає Порошенко.

За його словами, відкриття прокуратури для притоку нових людей з-поза меж системи посилить професійну конкуренцію і підвищить якість роботи прокуратури.

Президент також відзначив, що поінформований про настрої в ГПУ після призначення Луценка.

"Я добре поінформований про настрої тут у вас, всередині. Знаю, що багато хто не аплодує ані моєму кадровому призначенню, ані тим новаціям, які вчора запровадили законодавці. Напевно, така реакція є природною, нове і невідоме завжди якщо не лякає, то трохи напружує", - заявив Порошенко.

Як повідомляв Укрінформ, 12 травня Верховна Рада внесла зміни до законодавства, якими надала Юрію Луценку право, не маючи юридичної освіти, очолити ГПУ. Того ж дня Президент після згоди парламенту призначив Луценка генеральним прокурором.