Насіров прокоментував демарш Москаля

Голова ДФС Роман Насіров назвав заяву голови Закарпатської облдержадміністрації Геннадія Москаля спробою "умити руки".

Про це він сказав журналістам за підсумками наради з керівниками фіскальної, митної та прикордонної служб на Львівщині, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«На західному кордоні кращою є Львівська митниця, далі - Волинська, і найпроблемнішою є Закарпатська. Шкода, що губернатор «вмиває руки», бо кандидатура Колесникова (керівника Закарпатської митниці. - Ред.) є його кандидатурою», - зазначив Насіров.

За його словами, і уряд, і керівництво ДФС готові повністю підтримати закарпатського губернатора у боротьбі з контрабандою.

Як повідомлялося, голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль направив офіційне звернення до Прем'єр-міністра Володимира Гройсмана, в якому просить зробити подання Президентові щодо звільнення його з посади голови ОДА. Своє рішення Москаль пояснив тим, що він не може надалі ефективно боротися з контрабандою, оскільки міжнародні злочинні угруповання намагаються поновити системну контрабанду тютюнових виробів, використовуючи при цьому вплив українських політичних діячів і керівників окремих відомств.

За словами Москаля, начальника Закарпатської митниці Володимира Колеснікова знімають з посади не за роботу, а через політичні торги, і ціна питання, як стверджує Москаль, - збереження на посаді голови ДФС Романа Насірова, контроль над Закарпатською митницею і розстановка тут своїх керівних кадрів.