У Ходорковського назвали «вкиданням СКР» інформацію про Інтерпол

Прес-секретар Михайла Ходорковського закликає не довіряти інформації про новий інтерес до нього з боку Інтерполу.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

Прес-секретар Михайла Ходорковського Кюлле Піспанен сказала, що не чула про те, що Інтерпол нібито запросив додаткові матеріали на колишнього главу ЮКОСа. Довіряти ж якимось джерелам ЗМІ вона не стала б. Тому Піспанен вважає такі повідомлення "вкиданням Слідчого комітету".

Раніше у понеділок "Інтерфакс" з посиланням на джерело, знайоме із ситуацією, повідомило, що міжнародна поліцейська організація запросила від російської сторони додаткові матеріали на Ходорковського у справі про вбивство мера Нєфтєюганська в 1998 році.

У лютому Інтерпол відхилив запит національного бюро організації в Москві на оголошення в розшук колишнього голови ЮКОСа, вважаючи, що його кримінальне переслідування носить політичний характер.

Наприкінці березня начальник головного управління міжнародно-правового співробітництва Генеральної прокуратури Саак Карапетян повідомив, що Росія надала в Інтерпол додаткові матеріали, щоб домогтися оголошення Ходорковського в розшук.

Проти Михайла Ходорковського, який провів 10 років в ув'язненні за обвинуваченням в економічних злочинах і  вийшов на свободу наприкінці 2013 року, а зараз живе за кордоном, розслідується кримінальна справа за обвинуваченням у причетності до вбивства мера Нєфтєюганська. Наприкінці грудня минулого року Басманний суд Москви заочно заарештував Ходорковського. Він усі звинувачення відкидає. Екс-глава ЮКОСа називає своє кримінальне переслідування політично мотивованим, а його ініціатором вважає особисто президента РФ Володимира Путіна.

На офіційному сайті Інтерполу, де розміщено відомості про всіх розшукуваних за каналами організації осіб, імені Ходорковського дійсно немає.