Порошенко сьогодні підпише указ про деофшоризацію

Президент України Петро Порошенко попередньо затвердив Концепцію деофшоризації, що має бути до 1 червня винесена на розгляд Верховної Ради.

Про це він заявив у вівторок під час відкриття першого у 2016 році засідання Національної ради реформ, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Концепція деофшоризації вчора на засіданні за моєю участю була попередньо затверджена, створена робоча група. Впевнений в тому, що представники Державної фіскальної служби, Міністерства фінансів, Кабінету міністрів, Адміністрації Президента, Верховної Ради зможуть нарешті зробити кроки і не буде можливості громадянам України використовувати офшорні компанії для мінімізації сплати податків всередині держави", - сказав Глава держави.

Порошенко також анонсував, що сьогодні підпише указ про деофшоризацію.

"Я сьогодні підпишу зазначений указ, який має назву "Про заходи, які унеможливлюють використання компаній-нерезидентів, що мають офшорний статус, для мінімізації податкових зобов’язань та виведення доходу за кордон",- наголосив він.

Водночас Президент висловив сподівання, що до 1 червня відповідний закон буде опрацьований з експертним середовищем, при залученні найкращих світових консультантів, аудиторів і буде представлений Верховній Раді для узгодженого голосування.

"У нас є шанс стати однією з перших країн, які роблять зміни в цій системі і показати приклад іншим", - підкреслив він.