Рада Європи вітає новий уряд України

Генеральний секретар Ради Європи Турбйорн Ягланд привітав затвердження українським парламентом нового складу Кабінету міністрів України та висловив переконання, що уряд, спільно з Президентом та народними депутатами, відновить довіру українців і забезпечить політичну та соціально-економічну стабільність.

Про це йдеться в офіційній заяві очільника Ради Європи, яка є у розпорядженні Укрінформу.

«Я вітаю затвердження Верховною Радою нового уряду України на чолі з прем'єр-міністром Володимиром Гройсманом, який взявся за справи сьогодні після відновлення парламентської коаліції», - заявив Ягланд у Страсбурзі.

Генсек РЄ висловив переконання, що новий український уряд у співпраці з Президентом і парламентом незабаром відновить здійснення усіх ключових реформ в контексті демократичних перетворень, які Україна переживає упродовж понад двох років.

«Необхідно якнайшвидше провести рішучу боротьбу з корупцією, здійснити реформи судової системи та прокуратури, завершити ефективну децентралізацію з метою досягнення політичної та соціально-економічної стабільності, і відновлення довіри українського народу», - наголосив він.

Ягланд запевнив, що Рада Європи готова й надалі продовжувати надавати допомогу в процесі реформ в Україні, в тому числі в рамках Плану дій для України 2015-2017 рр.