Богомолець пояснила, чому на "хрест Квіташвілі" немає охочих

Ніхто не хоче очолити Міністерство охорони здоров'я через відсутність коштів на реформи.

Про це заявила нардеп від "Блоку Петра Порошенко" Ольга Богомолець в ефірі телеканалу 112 Україна.

"Немає черги на цю посаду, тому що зробити реальну реформу можна тільки тоді, коли будуть на це кошти. У зв'язку з тим, що економіка країни не розвивається, у МОЗ сьогодні єдине, що можна робити тактично, - це заощадити кошти. А заощадження коштів до поліпшення здоров'я не веде", - вважає вона.

Богомолець додала, що рішення стосовно керівника МОЗ має ухвалювати Прем'єр-міністр.

"Якби я була Прем'єром, міністром був би той чоловік, якому я довіряю. Якщо ми довіряємо Гройсману бути Прем'єром, він має право обрати кандидатуру міністра. А ми (Верховна Рада. - Ред.) маємо право накласти на неї вето", - уточнила вона.

Раніше стало відомо, що відмовився від посади голови МОЗ директор Національного інституту хірургії і трансплантології ім. О. Шалімова Олександр Усенко. А до Романа Василишина, який був головним лікарем Олександрівської клінічної лікарні міста Києва, були претензії щодо періоду Майдану. Таким чином, не погодженою у новому Кабміні досі залишається кандидатура глави МОЗ.

Нагадаємо, ув БПП прогнозують, що коаліція сьогодні висуне кандидатуру Прем'єра, а 14 квітня буде сформований Кабмін на чолі з Володимиром Гройсманом. Сам Гройсман сподівається на проведення сьогодні зборів нової парламентської коаліції і голосування завтра в парламенті за новий склад Кабінету Міністрів.