ГПУ показала ордери на квартири Каська

Документ

Генеральна прокуратура України оприлюднила ордери на квартири колишнього заступника генпрокурора України Віталія Каська.

Копії відповідних ордерів розміщені на офіційному сайті Генпрокуратури.

У ГПУ зазначили, що Печерською районною в м. Києві державною адміністрацією 06.05.2003 було видано Каську ордер № 29940, серії Б на квартиру № 64 у будинку № 3 по вулиці Новгородській у місті Києві (загальна площа - 48 кв.м.; жила площа - 19,2 кв.м.).

Крім цього, в ГПУ повідомили, що 07.05.2010 Касько вдруге подав заяву генеральному прокурору України про надання йому службової квартири вже за адресою м. Київ, бульвар Дружби Народів, 14-16, кв. 95. Печерською районною в м. Києві державною адміністрацією 10.08.2010 видано ордер № 011610, серії Б на на квартиру № 95 у будинку № 14-16 по бульвару Дружби Народів у місті Києві (загальна площа - 155 кв.м.; жила площа - 83,6 кв.м.).

Генпрокуратура підозрює Каська у придбанні права на майно шляхом обману та зловживання довірою (шахрайство), вчиненому в особливо великих розмірах, а також у використанні завідомо підробленого документа.

"Касько незаконно, в тому числі у спосіб використання підроблених документів, шляхом обману заволодів приміщенням службової квартири площею 155 м. кв., що знаходиться на бульварі Дружби Народів у місті Києві, ринкова вартість якої на момент вчинення злочинів становила близько 1,8 млн грн, чим спричинив шкоду державним інтересам в особливо великих розмірах», - зазначили в прокуратурі.

Департаментом з розслідування та нагляду у кримінальних провадженнях у сферах державної служби та власності ГПУ здійснюється досудове розслідування за ч. 4 ст. 190, ч. 4 ст. 358 Кримінального кодексу України.

«Досудовим розслідуванням установлено, що працівник Генеральної прокуратури України Касько шляхом вчинення шахрайства, а саме надання неправдивої інформації про відсутність постійного житла у м. Києві та завищення фактичної кількості членів своєї сім'ї, упродовж 2003-2016 років незаконно заволодів квартирами, розташованими на території м. Києва», - підкреслили в ГПУ.

Фото: ГПУ