Полторак представив нового очільника Оперативного командування "Південь"

Міністр оборони України Степан Полторак прибув 11 квітня з робочою поїздкою до Одеси, де представив особовому складу оперативного командування "Південь" Сухопутних військ Збройних сил України нового командувача ОКП генерал-майора Андрія Грищенка.

Про це повідомили Укрінформу в прес-службі оперативного командування "Південь".

"Наразі оперативне командування перебуває у бойовому стані. Однак треба оптимізувати систему управління, змінити систему бойової підготовки, змінити підходи в системі управління, забезпечити якісні зміни в системі забезпечення", - зазначив міністр, визначаючи основні завдання для новопризначеного керівника ОКП.

Генерал армії Полторак наголосив, що "в підпорядкуванні оперативного командування є частини, сформовані під час АТО, яким треба приділяти максимальну увагу: "Поверніться обличчям до особового складу, адже люди - це найбільша цінність, яка у нас є".

Міністр висловив упевненість, що генерал-майор Грищенко, який "з перших днів російської агресії зайняв надзвичайно активну позицію, успішно командував командував 72-ю окремою механізованою бригадою, так само справиться з поставленими завданнями на на новій посаді".

Попереднього керівника оперативним командуванням "Південь" генерал-лейтенанта Анатолія Сиротенко призначено на посаду начальника Головного управління оборонного та мобілізаційного планування Генерального штабу Збройних сил України, повідомив глава Міноборони.