Саакашвілі піддав різкій критиці ГПУ за призначення Стоянова

Голова Одеської облдержадміністрації Міхеїл Саакашвілі піддав різкій критиці керівництво Генеральної прокуратури України за створення вибухонебезпечної ситуації в Одесі внаслідок відновлення на посаді прокурора області Миколи Стоянова.

Свою позицію Саакашквілі оприлюднив у виступі на Інвестиційному форумі "Перспективи розвитку морських торговельних портів України", що відбувся в одеському готелі "Брістоль", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ні в які ворота не лізе нібито відновлення через суд колишнього прокурора Одеської області - одного із стовпів корупції в Одесі якогось Стоянова. Одесити, які тут сидять, знають, хто це такий. У новій Україні нема місця "стояновим"! Немає місця "кришуванню", рекету, вимаганням - ось таким особам на державній службі", - зазначив Саакашвілі.

Як повідомляв Укрінформ, Генпрокурор Віктор Шокін у день голосування парламенту за його відставку звільнив Давіда Сакварелідзе з посади заступника Генпрокурора - прокурора Одеської області. А 29 березня наказом Генерального прокурора на виконання постанови Одеського окружного адміністративного суду Миколу Стоянова поновлено на посаді прокурора Одеської області, з якої його було звільнено в липні 2014 року.

Активісти "Правого сектору", "Самооборони Майдану", цивільного корпусу "Азов", ГО "Оберіг" пікетують будівлю прокуратури Одеської області на знак протесту проти призначення Стоянова, якого вважають корупціонером і прибічником режиму Януковича.