Скаргу на дострокове звільнення Лозінського відклали на тиждень

Фото

Апеляційний суд Київської області переніс на тиждень розгляд скарги на рішення Бориспільського міськрайонного суду щодо умовно-дострокового звільнення Віктора Лозінського.

Таким чином, суд задовольнив клопотання прокурора відкласти засідання на 6 квітня 2016 року, аби опитати свідків, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Фото: Павло Багмут/Укрінформ

Нагадаємо, у квітні 2011 року Дніпровський районний суд Києва засудив колишнього народного депутата від БЮТ Віктора Лозінського до 15 років в'язниці, визнавши винним у вбивстві жителя Кіровоградщини Валерія Олійника. Судом встановлено, що у червні 2009 року на полюванні Лозінський завдав Олійнику численних тяжких травм за те, що чоловік зайшов у його угіддя. Від поранень чоловік помер.

Пізніше вирок екс-нардепу пом'якшили. Спочатку Апеляційний суд Києва  скоротив йому термін на рік, залишивши 14 років. Згодом Вищий спеціалізований суд перекваліфікував обвинувачення Лозінському зі статті умисне вбивство на заподіяння тяжких тілесних ушкоджень. У підсумку термін екс-депутатові скоротили до 10 років.

25 лютого 2016 року Бориспільський районний суд Київської області вирішив застосувати умовно-дострокове звільнення до Віктора Лозінського.

Прокуратура Київської області внесла апеляцію на рішення Бориспільського міськрайонного суду.