Порошенко спростив іноземним воїнам ЗСУ отримання громадянства

Президент Петро Порошенко підписав Указ, яким вніс зміни до Порядку прийняття до громадянства України іноземців та осіб без громадянства, які перебувають на службі у ЗСУ.

Про це повідомляє прес-служба Глави держави.

"Порошенко підписав Указ "Про внесення змін до Указу Президента України від 27 березня 2001 року №215", яким вносяться зміни до Порядку провадження за заявами і поданнями з питань громадянства України та виконання прийнятих рішень, затвердженого Указом Президента України від 27 березня 2001 року №215. Документ врегульовує організаційні питання запровадження спрощеного порядку прийняття до громадянства України іноземців та осіб без громадянства, котрі проходять військову службу у Збройних Силах нашої держави", - йдеться у повідомленні.

Так, 28 січня Верховною Радою було прийнято Закон "Про внесення змін до статті 9 Закону України "Про громадянство України" щодо прийняття до громадянства України іноземців та осіб без громадянства, які проходять військову службу у Збройних Силах України. Ним було унормовано питання прийняття до громадянства України іноземців та осіб без громадянства, які проходять службу у ЗСУ. Зокрема, скорочено термін безперервного проживання на законних підставах на території України з 5 до 3 років з моменту набрання чинності контракту про проходження військової служби у Збройних Силах. У зв’язку з ухваленням зазначеного Закону і виникла необхідність внесення відповідних змін до Порядку провадження за заявами і поданнями з питань громадянства.

Зокрема, змінами до Указу визначається перелік документів, що подаються для прийняття до громадянства України особою, яка в установленому законодавством України порядку проходить військову службу за контрактом у Збройних Силах.