ВРЮ готує звільнення двох суддів - за справи проти майданівців

Вища рада юстиції внесе подання про звільнення за порушення присяги 2 суддів, що виносили рішення проти активістів Майдану. 

Про це повідомляє прес-служба відомства. 

"Вища рада юстиції шляхом таємного голосування прийняла рішення внести подання про звільнення Фролова Максима Олександровича з посади судді Голосіївського районного суду міста Києва за порушення присяги", - йдеться у повідомленні.

Крім того, одностайно було підтримано внесення подання про звільнення судді Шевченківського районного суду міста Києва Гриньковської Наталії Юріївни.

У ВРЮ наголосили, що ухвалили внести подання про звільнення Фролова, оскільки він виніс неправосудне рішення у справі автомайданівця.

"Під час перевірки було констатовано, що суддя не взяв до уваги покази громадянина Л. та свідків, що у вказаний день він не керував належним йому транспортним засобом і знаходився за межами столиці, що ставило під сумнів факт події адміністративного правопорушення", - зазначили у відомстві.

Зазначається, що суддя Гриньковська порушила присягу у ході розгляду справи щодо арешту журналіста Валерія Гагаруца, якого затримали в ході сутичок під АП 1 грудня 2013 року. Суддя не звернула увагу на те, що Гагаруца допитували вночі, не вказали точний час затримання і не обгрунтували, чому не можна обрати м'якіший запобіжний захід.

Фото: zn.ua