Уряд затвердив двох обраних членів НАЗК

Кабінет міністрів на позачерговому засіданні затвердив двох обраних членів Національної агенції з питань протидії корупції (НАЗК) Руслана Рябошапку та Руслана Радецького.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Це останнє рішення. Я сподіваюся, що наші європейські партнери так само знають що це наше останнє рішення ( про призначення. - Ред.)", - зазначив Прем`єр-міністр України Арсеній Яценюк.

 Коли він закликав міністрів голосувати, двоє урядовців висловилися проти.

«Я заперечую проти Рябошапка. Це моя принципова позиція», - сказав керівник МВС Арсен Аваков. Він пояснив, що цю людину знає ще за часів попередної влади. За словами міністра, з ним пов'язаний певний конфлікт у Міністерстві юстиції, який зараз замовчують. «Це ні на що не вплине, але я вважаю, що це правильна позиція», - додав Аваков.

У свою чергу міністр Жданов пояснив свою позицію стосовно кандидатури Рябошапки: «Заступник директора департаменту юридичного забезпечення секретаріату Кабінету міністрів пана Азарова не може бути членом Нацагентства з питань запобігання. Це не відповідає ні моєму уявленню про членів НАЗк, ні про ту роль, яку воно виконуватиме».

Глава уряду вислухав позицію міністрів і сказав, що голос Прем'єр-міністр є визначальним. «Таким чином, дорогі друзі, моє рішення у цьому питанні таке: Я голосую «за». Рішення прийнято», - сказав він.

Нагадаємо, кілька годин тому комісія з обрання членів Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК) змогла обрати ще двох членів цього органу.

Таким чином, склад НАЗК налічує чотирьох членів, агентство може розпочати свою роботу.