Профільний комітет ВР підтримав звільнення Шокіна

Комітет з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності рекомендував Верховній Раді надати згоду на звільнення генерального прокурора Віктора Шокіна.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, за таке рішення проголосували 10 народних депутатів, четверо були проти і троє утримались, таким чином рішення було прийнято.

«Прийнято рішення рекомендувати Верховній Раді прийняти постанову про надання згоди на звільнення з посади Президентом України генерального прокурора Шокіна Віктора (номер постанови 4122) за основу та в цілому», - озвучив рішення голова комітету Андрій Кожем'якін.

Після прийняття такого рішення голова фракції БПП Юрій Луценко сказав, що Шокіну треба подякувати за те, що він зміг зробити. «Все, що він не міг зробити, він не зробив. Людина не перескочила свій потенціал, але йому треба просто по-людськи подякувати», - зауважив Луценко.

Нардеп також сказав журналістам, що, на його переконання, голосів за відставку Шокіна у парламенті вистачить.

Як повідомляв Укрінформ, Віктор Шокін перебуває на посаді генерального прокурора з 10 лютого 2015 року.

16 лютого 2016 року Президент України Петро Порошенко запропонував Шокіну написати заяву про відставку з посади генерального прокурора України.

Цього ж дня стало відомо, що Віктор Шокін подав у відставку. 19 лютого 2016 року заява Шокіна надійшла до Адміністрації Президента і цього ж дня Порошенко вніс пропозицію щодо надання згоди ВРУ на звільнення Віктора Шокіна з посади генерального прокурора України. Сам Шокін до сьогоднішнього дня перебував у відпустці.

22 лютого у Верховній Раді зареєстровано проект Постанови про надання згоди на звільнення Президентом України Віктора Шокіна з посади генерального прокурора України, відповідний проект постанови зареєстрований під № 4122.