Георгій Тука, голова військово-цивільної адміністрації Луганської області

Інтерв'ю

Про вбивць Ендрю ми знаємо практично все, тепер збираємо докази

Це конкретні результати, яких я, чесно кажучи, не очікував. Бо головна мета цього заходу була перш за все ідеологічна - це руйнація штампів. Луганщина - це не війна, луганчани - це не сепари, і луганчани, вибачте, це не Бойко (Юрій Бойко, голова фракції «Опозиційного блоку. - Ред). Бо тут, у Києві, так само мої рідні, любі кияни перебувають у тому хибному уявленні, яке, перш за все, подається з медіа. 99 відсотків інформації про Донеччину і Луганщину - це втрати, обстріли і війна. Але це, м'яко кажучи, не зовсім відповідає дійсності.

- Ви казали в інтерв'ю, що вибори на Луганщині треба відтермінувати років на п'ять, щоб повернути населення регіону до «нормального розуміння речей». Водночас Захід наполягає на тому, щоб вони відбулися до червня. Як узгодити ці позиції?

- На жаль, з нашими партнерами ми в цьому спільної думки не знайдемо. Це не від мене залежить, це ж не я приймаю рішення проводити вибори чи ні. У мене своя точка зору, якої я дотримуюся.

- Як ви ставитеся до оприлюдненої у ЗМІ інформації, що Юрій Бойко може стати керівником окупованої частини Луганської області?

- Я перепрошую, перш, ніж щось коментувати, треба мати хоч якесь приблизне уявлення, яким чином там може з'явитись пан Бойко? Хто його буде призначати - Путін? Ця територія не підконтрольна центральним органам влади, тобто Президент України не міг би це зробити, навіть маючи бажання, якого немає. Повірте, це фейк, я не знаю, хто його Сергію Рахманіну (журналіст «Дзеркала тижня», який оприлюднив цю інформацію. - Ред.)  так подав.  Але це абсолютно не відповідає реаліям!

- Як можна прогнозувати дії безглуздої людини? Звідки я можу знати, що у цієї мавпи в голові? Ми готуємось до будь-яких дій. Будуть атакувати - отримають у пику!

- Ви  заявляли, що на Луганщині незабаром розпочнеться реалізація проекту «Стіна». Чи він ще має сенс?  

- Це все не мій проект, а загальнодержавний. Так вирішили органи центральної влади. Моє завдання - сприяти реалізації цього проекту, і все.