Нардеп від БПП назвав три кандидатури на крісло прем’єра

Народний депутат від фракції "Блок Петра Порошенка" Дмитро Андрієвський вважає, що голосувати за відставку Прем'єр-міністра можна тільки тоді, коли буде відомо, хто формуватиме новий уряд.

Про це Андрієвський заявив в ефірі телеканалу "News One", повідомляє прес-служба БПП.

"Я був одним з тих депутатів, які три тижні тому не підтримали відставку Яценюка. І тоді я чітко заявив свою позицію на фракції, що, на мою думку, голосувати за відставку, не маючи кандидатури людини, яка зможе очолити уряд і сформувати його, - це ставити хрест на співробітництві з міжнародною спільнотою, у виконанні бюджету! Голосувати можна тільки тоді, коли ми чітко розуміємо, хто і коли формуватиме новий уряд", - наголосив він.

За словами Андрієвского, на сьогоднішній день є кілька таких кандидатур, і в тому числі на фракції вони обговорюватимуться. Рішення з'явиться тоді, коли на фракції проголосують за конкретну кандидатуру. 

"З цього ми виходимо, зважаючи на позицію наших партнерів. І не має значення, велика фракція чи маленька - "Самопоміч", "Батьківщина", "Радикальна партія Олега Ляшка" - це ті фракції, які разом з "Народним фронтом" і "Блоком Петра Порошенка" формували коаліцію "Європейська Україна", і ми шукаємо їх підтримки", - заявив він.

За словами парламентаря, народні депутати попередньо обговорюють три кандидатури, які користуються їх повагою і підтримкою і західних партнерів України.

"Я і мої колеги готові голосувати за відставку Арсенія Яценюка і його уряду, коли ми знатимемо кандидатуру, яка відповідатиме цій посаді, коли буде прийнято рішення фракції про підтримку нової кандидатури на посаду Прем'єр-міністра. Обговорюються кандидатури Володимира Гройсмана, Наталії Яресько, ще кілька кандидатур, у тому числі діючий міністр закордонних справ. Але ще раз хочу сказати: це все - консультації, рішення будуть прийняті тоді, коли ми чітко побачимо, що є 226 голосів для того, щоб проголосувати відповідну постанову - спочатку про звільнення уряду, потім внесення відповідної постанови Президентом і голосування за нового Прем'єр- міністра, який дуже швидко сформує новий уряд", - додав Андрієвський.

Фото: solydarnist.org