Антикорупційний комітет підтримає закон про е-декларації - Соболєв

Комітет із питань запобігання і протидії корупції ухвалив рішення підтримати законопроект №3755 щодо запровадження електронного декларування з пропозиціями Президента.

Про це журналістам у кулуарах ВР розповів голова комітету Єгор Соболєв, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Вирішили, що все ж таки варто проголосувати за ці ідеї Президента і запровадити відкритість майна без покарань», - відповів він на запитання, чи рекомендував комітет парламенту ухвалити законопроект про е-декларації з пропозиціям Глави держави.

Разом з тим, народний депутат зауважив, що у ході розгляду проекту закону члени комітету не погодилися з двома положеннями документа. Зокрема, за його словами, це стосується положення щодо надання права судам не лише ув'язнювати, а й накладати штрафи на посадовців, які подали в деклараціях неправдиві дані.

Крім того, Соболєв зауважив, що не всі члени комітету погоджуються з нормою про те, що чиновиники не повинні будуть вказувати вартість дорогоцінного нерухомого майна, а саме коштовностей та картин.

При цьому він підкреслив, що представник Президента, присутній на засіданні комітету, зазначив, що викинути вказані положення законопроекту неможливо.