Російські ЗМІ запустили провокативний фейк про Касьянова та Меджліс - Чубаров

Російські інтернет-ЗМІ поширюють неправдиву інформацію про те, що нібито рішенням Меджлісу кримськотатарського народу голові ПАРНАС Михайлу Касьянову присвоєно звання почесного члена Меджлісу».

Про це написав у Фейсбуці лідер кримськотатарського народу Рефат Чубаров.

«Російські інтернет-ресурси запустили чергову «качку»: мовляв, «рішенням Меджлісу кримськотатарського народу голові ПАРНАС Михайлу Касьянову присвоєно звання почесного члена Меджлісу». Судячи з усього, авторство цієї брехні належить такому собі ресурсу «Нова Україна», на який відразу ж, за лічені хвилини, послалася Lenta.ru, що вважає себе «порядною», ну а далі, пішло-поїхало... Особливо нас потішило й те, що на цю «новину» відразу «запали» кримські колаборанти, що прийнялися серйозно обслинювати «неправомочність такого рішення», - написав Чубаров.

Він заявив, що у вказаний день не було ні засідання Меджлісу, ні, тим більше, «присвоєння» Михайлу Касьянову звання почесного члена Меджлісу кримськотатарського народу.

Як повідомляв Укрінформ, у "Верховному суді Криму", підконтрольному Росії, 3 березня мав був початися суд про заборону діяльності Меджлісу кримських татар на території півострова, який ініціюється російським «прокурором» Криму Наталією Поклонською. Проте суд перенесли на 17 березня.