Вища кваліфікаційна комісія відсторонила ще двох одіозних суддів

Вища кваліфікаційна комісія суддів України під час засідання у п'ятницю на підставі клопотання Генпрокурора ухвалила рішення про відсторонення від посади двох суддів.

Про це повідомляє сайт ВККС.

"Так, у зв’язку з притягненням до кримінальної відповідальності Комісія відсторонила строком на 2 місяці Плевака Олега Петровича від посади судді та голови Здолбунівського районного суду Рівненської області. Також Комісія до 3 квітня 2016 року відсторонила Лазюка Сергія Володимировича від посади судді Дзержинського районного суду міста Харкова", - йдеться у повідомленні.

Водночас стосовно Сергія Вовка – судді Печерського районного суду міста Києва - комісія прийняла рішення про повернення клопотання генеральному прокурору України.

У ВККС нагадали, що суддя Плевако підозрюється у вчиненні злочину, передбаченого частиною третьою статті 3692 Кримінального кодексу України, а саме в одержанні неправомірної вигоди для себе за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави, поєднаному з вимаганням такої вимоги.

Суддя Лазюк підозрюється у вчиненні злочину, передбаченого частиною третьою статті 368 Кримінального кодексу України, а саме в одержанні службовою особою, яка займає відповідальне становище, неправомірної вигоди за вчинення такою службовою особою в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду, будь-якої дії з використанням наданої влади, поєднаному з вимаганням неправомірної вигоди.

Суддя Вовк обвинувачується у вчиненні злочину, передбаченого частиною другою статті 375 Кримінального кодексу України, – постановлення завідомо неправосудного рішення.

Як повідомляв Укрінформ, суддя Вовк, зокрема, відомий тим, що у 2012 році виніс вирок колишньому міністру внутрішніх справ України Юрію Луценку. У березні 2015 року ВККС відсторонила цього суддю у зв'язку із порушенням проти нього кримінальної справи. 16 грудня 2015 року ВККС продовжила термін відсторонення судді Вовка від обов'язків ще на місяць.