Грузія «відірвалась» від України в безвізовому питанні – ЗМІ

Питання надання Грузії візової лібералізації ЄС розглядатиметься окремо від України.

Про це повідомляє «Грузія Online» з посиланням на доповідача Європарламенту по Грузії Андреса Мамикінса/

"Питання Грузії та України офіційно розділено і тема візового режиму для вашої країни розглядатиметься окремо", - заявив Мамикінс.

За його словами, виділення питання Грузії на підставі особливого рішення було прийнято вчора і опублікується найближчим часом.

"Хоча сподіваюся, що рано чи пізно і Україна матиме безвізове сполучення з ЄС, оскільки це важливо і для українців, і для європейців, так само як для Грузії і всього Східного партнерства", - відзначив доповідач.

Як повідомляв Укрінформ, у понеділок, 29 лютого, єврокомісар з європейської політики сусідства і переговорів про розширення Йоханес Хан заявив, що Єврокомісія ще не завершила оцінку виконання вимог щодо скасування візового режиму для України, і два важливі питання ще залишаються відкритими. Водночас він не підтвердив, що Україну і Грузію можуть розділити в цьому процесі. «Я не хочу з приводу цього спекулювати. Ми все ще чекаємо результатів оцінки. Це наше внутрішнє завдання, ми його ще не завершили», - зазначив Хан.

При цьому він наголосив, що Грузія виконала всі вимоги, але Україна ще має завершити виконання двох важливих зобов'язань.