У Мінінформі обіцяють врахувати звіт Amnesty International

Міністерство інформаційної політики цього року напрацьовуватиме законодавчі ініціативи, спрямовані на покращення свободи слова в Україні.

Про це зазначили у прес-службі МІП, коментуючи звіт Amnesty International про дотримання прав людини. 

«Міністерству інформаційної політики України важливий такий аналіз з боку міжнародних організацій. Тому, вивчивши детально звіт, відомство зробить свій аналіз та врахує необхідні моменти в законодавчих ініціативах, які розроблятимуться МІП у 2016 році, що забезпечать інформаційний суверенітету України шляхом сталого розвитку національного інформаційного простору та захисту цього процесу від зовнішніх і внутрішніх загроз», - ідеться в повідомленні.

Водночас у Міністерстві пообіцяли в кінці року презентувати звіт, де буде висвітлено пакет нормативних документів з підтримкою свободи слова в роботі журналістів.

Разом з тим, у відомстві відзначили, що деякі кроки в цьому напрямку вже виконано у 2015 році, зокрема розроблено пакет нормативів в напрямку інформаційної безпеки України. Так, до пакету входять Концепція інформаційної безпеки, Доктрина інформаційної безпеки України та Закон «Про систему іномовлення України».