Росія намагається знищити ідентичність кримських татар – європарламентарій

У Європарламенті жорстко розкритикували репресії Москви стосовно кримських татар та наголосили на адекватній відповіді ЄС путінському режиму.

Про це йдеться у заявах депутатів політичної групи Альянсу лібералів та демократів за Європу у Європарламенті у зв’язку із намаганням заборонити на території окупованого Росією Криму Меджліс кримських татар, повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Брюсселі.

«Влада у Криму, що підтримується Росією, намагається зруйнувати ідентичність кримських татар. Відтак Крим має бути повернутий Україні, і права кримських татар мають бути відновлені», - наголосив депутат Ганс ван Баален.

Європарламентарій Петрас Ауштревічус відзначив, що окупаційна влада в Криму намагається викорінити будь-які альтернативні думки та позиції і нині вдалася до атак проти Меджлісу кримськотатарського народу.

«На жаль, ситуація погіршується і в самій Росії. Це лише підтверджує правильність нинішньої політики ЄС відносно Росії. Репресії повинні отримати адекватну відповідь від ЄС. Лише так треба діяти відносно режиму Путіна», - наголосив депутат.

Як повідомляв Укрінформ, напередодні так звана «прокурор» Криму Наталія Поклонська направила до суду позов про заборону діяльності Меджлісу кримськотатарського народу.