Квіташвілі каже, що уряд бажає працювати «в сто разів більше»

Міністр охорони здоров'я Олександр Квіташвілі вважає, що значна частина критики під час урядового звіту в парламенті межувала з образами, але уряд налаштований на працю в «сто разів більше».

Про це він заявив журналістам у середу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Учора ввечері ми (уряд. - Ред.) зібралися, поговорили про це (звіт у парламенті. - Ред.), у всіх різне ставлення до всього цього. Для мене це було дуже важко. Але ми налаштовані на роботу в сто разів більше, ніж до вчорашнього дня», - сказав Квіташвілі.

Він додав, що на його суб'єктивну думку все, що вчора відбувалося у залі парламенту, було «не те що прикро, а незрозуміло».

За словами міністра, є критика справедлива, є несправедлива, але є ще й образи.

«Існує червона лінія, яку не можна переходити. Вчора дуже багато народних депутатів перейшли цю лінію. І хоча для мене було дуже важко на це дивитися і слухати, це був день людської люстрації, оскільки всі дуже добре просвітилися»,- зазначив Квіташвілі.

Він зазначив, що Україна є парламентсько-президентською республікою, а тому парламент має працювати так само, як і уряд.

«Не можна критикувати міністрів за відсутність реформ, якщо немає базових законів. Це елементарні речі, які треба розуміти. Як можна взагалі критикувати уряд, коли в парламенті лежать 97 законопроектів і поки що не розглядаються», - наголосив міністр.