Новіков прокоментував слова Путіна про «підрив поваги до суду РФ»

Російський адвокат народного депутата України Надії Савченко та інших українських політв'язнів Ілля Новіков критично відгукнувся з приводу слів президента Росії Володимира Путіна про «підрив поваги до суду».

Про це він написав у своєму Твіттері.

«Путін вчора смішне сказав. Та вся моя робота у справі Савченко - один суцільний підрив поваги до судової системи. І суд з прокуратурою, на щастя, в цьому активно допомагають», - пише Новіков

Нагадаємо, у вівторок на всеросійській нараді голів судів Путін висловив обурення тим, що «ті, хто програв у судовому процесі, нерідко продовжують змагатися і після набрання рішення суду законної сили – організовують тиск на суд на всіх каналах, включаючи замовлені інформаційні кампанії, не шкодують епітетів і чорних фарб не лише відносно конкретного судді або конкретного суду, а й відносно всієї судової системи».

Ця заява викликала великий відгук у колі російської опозиції і правозахисників. Вони нагадали, що, по-перше, у втраті поваги винен сам заангажований російський суд, а по-друге, що в цих умовах всяке «продовження змагання тих, хто програв» можливе і правильне, оскільки не суперечить російським і міжнародним законам.