Держдеп назвав відставку Шокіна сигналом про готовність до реформ

Сполучені Штати вважають відставку Генерального прокурора України Віктора Шокіна сигналом, який свідчить про серйозне ставлення України до готовності проводити реформи.

З такою заявою виступив у вівторок у Вашингтоні офіційний представник Державного департаменту США Марк Тонер, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Ми вважаємо це сигналом серйозного ставлення України до процесу реформ", - прокоментував представник зовнішньополітичного відомства США відставку Шокіна.

За словами Тонера, зараз важливо відновити довіру системи правосуддя в країні, але "ще належить багато чого зробити в боротьбі з корупцією, в тому числі в прокурорській службі".

Він підкреслив, що в Вашингтоні продовжують уважно стежити за розвитком подій в Україні, втім не став обговорювати можливі варіанти такого розвитку.

"Ми наполегливо закликаємо всі українські політичні партії поставити потреби країни в першу чергу", - підсумував представник Державного департаменту США.

Як повідомляв Укрінформ, у вівторок Генеральний прокурор України Віктор Шокін подав у відставку. Перед цим Президент України Петро Порошенко звернувся до нього із закликом зробити цей крок.