Прем'єр має бути жорсткішим із міністрами - нардеп

Визнання парламентом незадовільною роботи Кабінету міністрів у 2015 році свідчить про необхідність Прем'єр-міністра бути більш жорстким у відносинах з міністрами.

Про це журналістам у кулуарах Верховної Ради заявив заступник керівника фракції "Народний фронт" Андрій Тетерук, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Незадовільна оцінка парламентом роботи уряду, яка все ж таки була проголосована, свідчить про те, що уряду треба кардинально переоцінити свою роботу. А Прем'єру бути більш жорстким у відношенні міністрів», - сказав Тетерук. 

У свою чергу, керівник фракції «Народний фронт» Максим Бурбак зауважив, що відмова парламентаріїв голосувати за відставку уряду є єдиним правильним рішенням за даних обставин, і висловив сподівання, що відтепер політична напруга почне спадати.

"Продискутувавши чотири години, депутати усвідомили ту міру відповідальності, яка лягає потім на їх плечі в разі голосування за відставку уряду. Певний пар трохи спустили, й думаю, що було прийнято єдине правильне рішення, яке вгамує ситуацію, що накручувалася істерично деякими політиканами», - прокоментував Бурбак відмову народних депутатів висловлювати недовіру і відправляти у відставку нинішній склад Кабміну.

Нагадаємо, Верховна Рада 247 голосами ухвалила постанову про визнання незадовільною роботи Уряду у 2015 році. Проте пізніше на підтримку резолюції про висловлення недовіри нинішньому складу Кабінету міністрів виступили лише 194 народних обранці.