Яценюк подякував Давутоглу за позицію щодо Криму та Донбасу

Україна та Туреччина змушені захищати свої кордони, територіальну цілісність та суверенітет.

Про це заявив Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк під час зустрічі в Києві з Прем'єр-міністром Турецької Республіки Ахметом Давутоглу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Наші країни захищають свої кордони, наші країни захищають своїх громадян, свою територіальну цілісність та суверенітет», - сказав Яценюк.

Він подякував Туреччині за підтримку територіальної цілісності та незалежності України, підтримку в боротьбі проти російської агресії, а також за позицію Турецької Республіки щодо Криму та Донбасу.

Водночас Яценюк зазначив, що Україна та Туреччина мають активний економічний діалог, а угода про зону вільної торгівлі між двома державами стоїть на порядку денному.

«Ми цінуємо присутність і роботу турецьких інвесторів в українській економіці й той економічний діалог і ті економічні програми, які є між Україною та Туреччиною, повинні розвивати», - наголосив глава українського уряду.

У свою чергу Прем'єр-міністр Турецької Республіки запевнив, що для Туреччини Україна є не просто сусідною державою, а країною, відносини з якою носять стратегічний характер і потребують подальшого розвитку. «Для нас є фундаментальною цінністю територіальна цілісність та незалежність України, тому ми Крим сприймаємо як невід'ємну частину України», - сказав він.