У Москві заарештували "юриста" з "ДНР" - за велике шахрайство

У Москві у середу затримали якогось «юриста» Петра Чихуна, призначеного «ДНР» «представником» у Міжнародний кримінальний суд при ООН.

Про це 11 лютого пише Коммерсантъ.

«Він підозрюється СКР у причетності до великого шахрайства зі спробою рейдерського захоплення будівлі у центрі Москви. Раніше по цій справі кілька бізнесменів були засуджені, а ще кілька, включаючи соратника Петра Чихуна за ДНР Дмитра Лисаковського, знаходяться під слідством», - пише видання.

Операцію по затриманню 56-річного Петра Чихуна провели оперативники столичного УЕБіПК і слідчі управління СКР по Південному округу Москви. Сам Петро Чихун досить емоційно відреагував на дії співробітників правоохоронних органів, називаючи їх свавіллям і беззаконням.

За даними "Ъ", найближчим часом представники слідства мають намір звернутися у Чертановський райсуд Москви з клопотанням про обрання для Петра Чихуна запобіжного заходу. Поки він перебуває у статусі підозрюваного, але, як очікується, вже найближчими днями йому висунуть офіційне звинувачення у замаху на шахрайство в особливо великому розмірі.

«Йдеться про спробу рейдерського захоплення частини старовинного особняка на Гоголівському бульварі, 3», - конкретизує Ъ.

Як повідомляло видання, спочатку їм намагалися заволодіти бізнесмени Михайло Чернов і Михайло Балакірєв, які подключили до афери за винагороду голови 5-го судового складу Московського арбітражного суду Ірину Баранову, яка схилила свою підлеглу до винесення рішення на користь ділків.

specnaz.ru