Яресько вважає заяву МВФ закликом до прискорення реформ

Міністр фінансів України Наталія Яресько вважає, що сьогоднішня заява Міжнародного валютного фонду (МВФ) стосовно подальшої співпраці є закликом до прискорення проведення реформ.

Про це вона сказала під час звіту про хід і результати виконання програми діяльності Кабінету Міністрів за 2015 рік на засіданні Комітету Верховної Ради з питань економічної політики, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Сьогоднішня заява МВФ підкреслює потреби в прискоренні всіх реформ. Зараз є до всіх нас питання - чи ми будемо далі діяти в політичній кризі та чи ми будемо й далі прискорювати наші реформи. Я бачу, що це (заява - ред.) наголошує на тому, що кредити не дають без реформ", - наголосила Яресько.

За словами міністра, наразі в Україні необхідно прискорити проведення реформ, а не гальмувати їх: "Нам потрібно працювати в такому темпі, в якому ми працювали в минулому році".

Нагадаємо, сьогодні директор-розпорядник Міжнародного валютного фонду Крістін Лагард зробила заяву щодо України, в якій висловила сумнів, що наша країна надалі зможе успішно виконувати програму, підтримувану МВФ.