Верховний суд РФ відмовився переглянути вирок "болотнику"

Президія Верховного суду РФ відмовився розглянути наглядову скаргу Леоніда Развозжаєва, засудженого за організацію заворушень на Болотній площі у Москві у травні 2012 року.

Про це повідомляє ТАСС з посиланням на прес-службу Верховного суду.

"Вивчивши доводи наглядової скарги, суддя не знайшов підстав для порушення наглядового провадження і передачі справи для розгляду в президії Верховного суду", - повідомляє прес-служба ВС РФ.

Наглядова скарга (скарга на рішення суду, що набули законної сили ) була подана на вирок Леоніду Развозжаєву у Верховний суд уповноваженим з прав людини в РФ Еллою Памфіловою наприкінці грудня 2015 року. Памфілова просила суд скасувати вирок і виправдати Развозжаєва.

Нагадаємо, 24 липня 2014 року Мосміськсуд засудив Леоніда Развозжаєва і Сергія Удальцова до 4,5 років в'язниці за нібито організацію масових заворушень на Болотній площі під час акції опозиції 6 травня 2012 року. І Развозжаєв, і Удальцов своєї провини не визнали. У березні 2015 року Верховний суд Росії залишив вирок Развозжаєву і Удальцову чинним. Вердикт суду оскаржили в Європейському суді з прав людини (ЄСПЛ). Рішення за їх позовами наразі не винесено.