Савченко - суду: Народ - це не ви, а ті росіяни, які пишуть мені листи

На засіданні в Донецькому міськсуді Ростовської області РФ у справі народного депутата України Надії Савченко питання обвинуваченій почала ставити сторона обвинувачення.

Ці діалоги публікує в своєму Твітері адвокат Ілля Новіков.

На питання прокурора: «Ви називали Російську Федерацію ворогом, що б'є в спину. Це ваше ставлення до Росії і нашого народу?» Савченко відповіла: «Народ - це не ви і ваша держава, це ті росіяни, які пишуть мені в СІЗО листи».

Коли прокурор уточнив: «У вас були в «Айдарі» знайомі, які допомагали вам там влаштуватися?» Савченко парирувала: «Влаштовуються до вас в прокуратуру. А ми воювали». Надія розповіла про свою зарплату: у регулярній армії – «6200 гривень, а зараз як у депутата 7000».

Савченко також детально пояснила, чому вона, як військовослужбовець, що давав присягу, відмовився піти у відпустку під час російської агресії: «Невиконання злочинного наказу - теж виконання присяги. Я вважаю, що відпустка для військового під час війни - це злочинний наказ. Я не виконала. Не плутайте присягу і військовий ідіотизм».

Нагадаємо, російське слідство обвинувачує Савченко за статтями «вбивство» і «замах на вбивство». Українка всі обвинувачення заперечує. Насправді після захоплення в полон бойовиками вона була переправлена на територію Росії. Надія Савченко оголосила голодування 18 грудня після того, як було продовжено її утримання під вартою.