Адвокат розповів про "цапа відбувайла" у справі Савченко

Ексклюзив

Захисник народного депутата України Надії Савченко Микола Полозов вважає, що, даючи добро на допит слідчого Дмитра Маньшина, ті, хто керують процесом, хочуть зробити з нього "цапа-відбувайла", який заперечує всі обвинувачення.

Про це Полозов розповів в ексклюзивному коментарі кореспондентові Укрінформу.

"Нагадаю, на засіданні в понеділок ми озвучили прослушку, зроблену СБУ, на якій зафіксовані переговори про Савченко і її викрадення між Карповим і Болотовим, Маньшиним і Коломийцем. Це серйозно. За таких обставин, напевно, там вирішили, що менші репутаційні втрати будуть, якщо зробити "цапа-відбувайла" з Маньшина. Він буде уповноважений все заперечувати: "Ніяких переговорів не було. Все було не так"!, - пояснює Полозов.

Адвокат припускає, що Маньшин не поїде для допиту в Донецьк Ростовської області, а даватиме показання по відеозв'язку, швидше за все з будівлі Басманного суду Москви: "Слідчий Маньшин добре знає дорогу туди. Ми ж його вже ловили на тому, що він знаходився там під час допиту по відеозв'язку свідків обвинувачення і мав можливість підказувати їм "правильні" відповіді".

Крім того, у суду зараз залишаються всі матеріали по Маньшину, передані йому командою захисту Савченко. "Імовірно, флешка із записами перехоплень СБУ вже передана ФСБ. І знаходиться у них на детальному вивченні", - наголосив Полозов.

Нагадаємо, російське слідство обвинувачує Савченко за статтями "вбивство" і "замах на вбивство". Українка всі обвинувачення заперечує. Насправді після захоплення в полон бойовиками вона була переправлена на територію Росії. Надія Савченко оголосила голодовку 18 грудня після того, як було продовжено її тримання під вартою.