Кононенко запевняє, що «ніякої людини» до Абромавичуса не присилав

Перший заступник голови парламентської фракції "Блок Петра Порошенка" Ігор Кононенко заявив, що не мав розмови з міністром  економічного розвитку і торгівлі Айварасом Абромавічусом стосовно посад в "Укртрансаміаку".

Про це він сказав журналістам у кулуарах ВР, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я відповідально заявляю, що на цю тему з Абромавічусом не спілкувався ні вербально, ні письмово. Ніякої людини до нього не присилав", - сказав Кононенко.

Стосовно ситуації з "Укртрансаміаком" він зауважив, що вона там дивна. "Це підприємство до цього часу очолює Бондик, який співпрацював із сім'єю Януковича. І чому за півтора роки Міністерство економічного розвитку не замінило його, не зрозуміло", - наголосив нардеп.

Нагадаємо, що сьогодні Абромавічус заявив про свою відставку і звинуватив Кононенко у тому, що він активно лобіював своїх людей на посаду гендиректора УДП "Укртрансаміаку". За словами міністра, Кононенко був безпосередньо зацікавлений в "Укртрансаміаку", де замість того, щоб скинути з посади регіонала Бондика, завів своїх людей, які спільно з ним керували компанією.

Крім того, Абромавічус заявив, що Кононенко хотів мати "власного" замміністра в Мінекономіки, який відповідав би за "Нафтогаз" та інші державні підприємства.