Великий бізнес за три місяці обіцяє план порятунку економіки

Доктрина розвитку економіки «Української бізнес ініціативи», запропонованої представниками великого бізнесу, допоможе попередити соціальні потрясіння в країні.

Про це на прес-конференції сказав народний депутат України VIII скликання Сергій Тарута, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Йде процес. Я для себе ставив завдання об'єднати бізнес у листопаді-грудні. Це процес, і є позитивна динаміка", - розповів Тарута.

Тарута також назвав ключові моменти майбутнього плану розвитку української економіки, закладені в «Українську бізнес ініціативу».

"Податкова реформа це тільки частина необхідної програми реформ. Ми повинні підготувати доктрину розвитку України, яка буде відображати частково і фіскальну політику. Вона є дуже важливою для залучення інвесторів. Якщо ми створюватимемо дуже неефективну і важко адміністровану податкову систему, це відлякуватиме інвесторів", - відзначив депутат.

Він підкреслив, що у бізнесменів залишилося дуже мало часу на дії, для того, щоб не сталося ніяких соціальних потрясінь, треба вже зараз дати якусь зрозумілу і чітку перспективу.

"Перспектива - це обговорення цієї доктрини, до якої залучені усі небайдужі бізнесмени, громадські активісти. Це обговорення повинне стати пунктом для консолідації суспільства. Ми визначаємо три місяці для розробки основного технічного завдання - базових показників, які ми повинні взяти в основу. Для цього процесу було залучено провідних фахівців", - розповів Тарута.

За його оцінками, для залучення якісних фахівців у рамках розробки доктрини доведеться витратити близько 10-15 млн грн.

"Також треба розпочати реалізовувати частину соціальних програм, записаних у цій декларації. Безумовно, кошти, які повинні перераховуватися, будуть легальними і чистими. У цьому братимуть участь і українські бізнесмени, і компанії, і американські бізнесмени, які готові взяти участь. Я думаю, що така сума буде їм під силу", - висловив думку Тарута.

Депутат вважає, що особливу увагу треба буде приділити збереженню і створенню робочих місць.

"Йдеться про те, щоб створити величезну кількість робочих місць. Тільки це зможе реально змінити економічну ситуацію в країні. Нам треба всім боротися з бідністю. Створюючи робочі місця, ми зможемо реально збільшити валовий продукт", - впевнений депутат.

За його словами, наразі у рамках міжфракційного об'єднання «Всеукраїнський діалог» розпочалася співпраця з тими, хто стояв біля витоків розробки ініціативи з податкової реформи, зокрема, з головою комітету Верховної Ради України з питань податкової і митної політики Ніною Южаніною.

"Ми домовилися про те, що протягом трьох місяців відпрацюємо правильний варіант і ініціюватимемо подальший діалог з парламентом і урядом. Ми за відкритий діалог", - додав Тарута.