Матіос: Кримінальний розшук знищений, зараз дознищують прокуратуру

Якщо до кінця січня у Верховній Раді будуть блокувати внесення змін до закону про Державне бюро розслідувань, головний військовий прокурор Анатолій Матіос зареєструє досудове кримінальне провадження на депутатів. 

Про це Матіос заявив в інтерв'ю інтернет-виданню "МИР".

"Кримінальний розшук знищений, зараз дознищують прокуратуру. ... Якщо до кінця січня законодавці будуть блокувати внесення змін до закону про Державне бюро розслідувань, я готовий зареєструвати відповідне провадження, в якому буде зазначено, що, не приймаючи рішення про внесення необхідних змін до даного закону, депутати свідомо зазіхають на основи національної безпеки держави, умисно знищуючи єдину правоохоронно-слідчу систему України", - заявив Матіос.

"Для реєстрації провадження потрібно лише моє глибоке переконання про наявні ознаки злочину. А от докази здобуваються в процесі розслідування. Підстав для реєстрації, повірте мені, буде достатньо", - додав він.

Матіос зауважив, що "бажання щось зробити без розуміння, як саме, призведе до повного хаосу в слідчій роботі правоохоронних структур".

"Юридичні тонкощі суспільству абсолютно байдужі. Але коли дійде до питання, хто ж далі буде розслідувати справи по Майдану, виникнуть питання. Тому що чим більше часу розслідується будь-яка справа, тим менше шансів отримати належні докази. Ми вже провели спільну нараду з секретарем РНБОУ, міністром юстиції, представниками усіх зацікавлених відомств, парламентських комітетів, на якій обговорювалася необхідність внесення змін у прийнятий закон", - цитує військового прокурора Українська правда.

При цьому Матіос зазначив, що президент йде на внесення невідкладних змін до закону про ДБР.