Суд над Савченко залишив у справі психіатричну експертизу

У Донецькому міськсуді на засіданні по справі народного депутата України Надії Савченко суд відмовив у задоволенні усіх клопотань захисту, поданих у середу.

Трансляцію засідання веде Радіо Свобода.

«Суд відхилив усі клопотання захисту про виключення з числа доказів експертизи Желєзного і психіатричної експертизи: «Немає підстав», - повідомляє Радіо Свобода.

Зокрема, захист зазначав, що психіатрична експертиза Надії Савченко проводилася, у тому числі, на підставі лжесвідчень «попа Марецького» (він не залучений до справи як свідок, але його лжесвідчення використовуються). А документи МТС, використані експертом обвинувачення Желєзним, були зібрані незаконно - той вже не працював у компанії.

«Суд відмовив у задоволенні клопотань, як завжди підтримавши позицію обвинувачення. За одну команду грають», - прокоментував рішення суду адвокат Микола Полозов.

А його колега Марк Фейгін пообіцяв, що після обіду «заслуховуватимуть нових свідків  захисту».

Нагадаємо, російське слідство обвинувачує Савченко за статтями «вбивство» і «замах на вбивство». Українка усі обвинувачення заперечує. Насправді після захоплення в полон бойовиками вона була переправлена на територію Росії. Надія Савченко оголосила голодовку 18 грудня після того, як було продовжено її утримання під вартою.