Мінінформ представить на Кабміні програму дій на 2016 рік

Міністерство інформаційної політики подасть до Кабінету Міністрів програму дій на 2016 рік, згідно з якою має завершитися реформа іномовлення України та відбутися реформа державних комунікацій

Про це міністр інформаційної політики України Юрій Стець повідомив в інтерв'ю 112 каналу.

"У середу (27 січня - ред) я буду презентувати на Кабміні програму дій міністерства на 2016 рік. Одна з них - це закінчення реформи іномовлення - імплементація проголосованого Закону про систему іномовлення України", - зокрема, проанонсува він.

"Друге - це ключове, це реформа стратегічних комунікацій державних органів влади. Про що йдеться?.. Хочемо реформувати стратегічні комунікації: прес-служби, роботу прес-секретарів державних органів влади, щоб був цей діалог. Я хочу, що це було реалізовано міністерством цього року. Ми взяли на себе це зобов'язання", - сказав Стець.

Більше того, він зазначив, що це робитиметься не за рахунок державних коштів.

"Як я озвучив на Кабінеті Міністрів,  ми будемо це робити не за рахунок державних коштів, отже виконую свою обіцянку: ми приносимо кошти в Україну, а не просимо на це гроші - будемо використовувати виключно кошти наших партнерів з неурядових організацій зі Сполучених Штатів Америки і європейських країн", - пояснив міністр.

Досвід такої співпраці Мінінформ уже має, зокрема, розробка концепції реформи державних комунікацій, про яку йдеться, відбувалася не за рахунок державного кошту, відбувалась у співпраці з неурядовими органзаціями, з представниками консалтингових компаній Євросоюзу, а також за допомогою Посольства Великобританії в Україні.

"Ще раз кажу - жодної копійки не було на це взято з державного бюджету. Це ті зобов'язання, які я на себе брав, беру, і переконаний, що тоді, коли я піду у відставку - я все одно буду це робити, буду допомагати своїм колегам, тому що я несу відповідальність за цю країну виключно тому, що в мене написано в паспорті "громадянин України", - зазначив Стець.

"Незалежно від того, чи є у тебе якась табличка на двері, чи немає - ти маєш це робити. Так ми разом беремо відповідальність за свою країну", - підсумував він.