Організатори протестів у Кишиневі закликають до ненасильства

Організатори масових антиурядових акцій протесту в Кишиневі – лідер Партії соціалістів Ігор Додон, керівник «Нашої партії» Ренато Усатий і представник Громадянської платформи «Гідність і правда» Андрій Нестасе – закликали маніфестантів не застосовувати насильство проти поліцейських.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Молдові.

«Я закликаю всіх не застосовувати насильство проти поліцейських», - заявив Додон.

Нестасе зазначив, що Громадянська платформа не погоджувала свої дії ні з соціалістами, ні з партією Усатого. Він закликав мітингувальників до єдності.

Усатий закликав протестувальників бути пильними, оскільки, за його словами, деякі депутати, переодягнуті у форму поліцейських, намагаються залишити будівлю парламенту.

У Кишиневі після затвердження уряду під керівництвом Павла Філіппа почалися масові акції протесту. Частина мітингувальників увійшла до будівлі парламенту, силоміць відібрала щити у кількох поліцейських і вивела (під оплески) правоохоронців з будівлі.

Мітингувальники, скандуючи «Ми народ!», «Зараз або ніколи!», вимагають дострокових парламентських виборів, закликаючи поліцейських перейти на їхню сторону. Перед будівлею законодавчого органу запалили вогнище.