Скасування віз для України Єврокомісія планує "запустити" до квітня

Єврокомісія чекає від України повного виконання деяких зобов’язань, щоб ініціювати в першому кварталі 2016 року законодавчий процес зі скасування візового режиму для українських громадян.

Про це заявив єврокомісар з європейської політики сусідства та переговорів про розширення Йоханнес Хан перед засіданням Ради ЄС із закордонних справ у понеділок у Брюсселі, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Стосовно України: деякі зобов’язання, взяті Президентом і Прем’єр-міністром, мають бути виконані. Але ми очікуємо, що дуже скоро отримаємо доповідь про це, зробимо необхідні оцінки, і в першому кварталі подамо наші пропозиції щодо візової лібералізації», - пояснив ситуацію єврокомісар.

Як повідомляв Укрінформ, у грудні 2015 року Єврокомісія позитивно оцінила прогрес України у завершенні імплементації плану дій візової лібералізації. Далі, за процедурою, Єврокомісія має ініціювати законодавчий процес у Раді ЄС і Європарламенті щодо включення України до переліку країн, для громадян яких скасовуються візові вимоги для короткострокових подорожей Шенгенською зоною.