Слідчий і прокурор отримали підозру через затримання на Майдані

Слідчому Дніпровського райуправління міліції та прокурору прокуратури Києва повідомлено про підозру за незаконне затримання і притягнення до кримінальної відповідальності учасника мирних акцій протесту під час Революції Гідності.

Про це повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури.

"За наслідками зібраних доказів здійснено повідомлення про підозру колишньому слідчому Дніпровського райуправління міліції м. Києва, за ч. 1 ст. 364, ч. 1 ст. 366, ч, 1 ст. 271, ч. 2 ст. 372 КК України, за фактами незаконного затримання і притягнення до кримінальної відповідальності завідомо невинної особи за нібито участь у масових заворушеннях", - йдеться у повідомленні.

У ГПУ зазначили, що слідчий суддя застосував до  підозрюваного  запобіжний захід у вигляді домашнього арешту із обов’язком носити електронний засіб контролю.

У відомстві також поінформували про оголошення підозри  колишньому прокурору прокуратури м. Києва за ч. 1 ст. 364, ч. 1 ст. 366, ч. 2 ст. 372 КК України, у вчиненні за попередньою змовою із вказаним слідчим незаконного притягнення до кримінальної відповідальності завідомо невинної особи. Стосовно підозрюваного слідчим суддею застосовано запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання.

Досудове розслідування триває. Вирішується питання щодо притягнення до кримінальної відповідальності інших співучасників вчинення цих злочинів (працівників органів внутрішніх справ, прокуратури та суддів).