Клімкін обіцяє належну реакцію на торговельні заборони Росії

Україна найближчим часом належним чином відреагує на протиправні рішення Росії щодо двосторонніх торговельних відносин.

Про це заявив міністр закордонних справ Павло Клімкін у понеділок у Брюсселі, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Дипломатичною мовою, найближчим часом ми відреагуємо належним чином. Адже росіяни порушили міжнародне право. Ми чітко дотримуватимемося логіки СОТ у цьому питанні. Усі принципи СОТ мають бути дотримані. І наша логіка полягає у тому, що ми дотримаємося цих правил», - наголосив глава МЗС України, коментуючи рішення керівництва РФ скасувати в односторонньому порядку торговельні преференції для України, що діють у рамках СНД.

Клімкін пояснив, що таке рішення Кремля є порушенням міжнародного права, адже одна сторона не може ухвалювати таке рішення, що діє на багатосторонній основі.

Український міністр вкотре наголосив, що усі «занепокоєння» російської сторони щодо ЗВТ між Україною і ЄС є суто політичними, не мають економічних обгрунтувань та спрямовані на блокування вільної торгівлі й економічної інтеграції між сторонами.

Як повідомляв Укрінформ, понеділок у Брюсселі проходить останній раунд тристоронніх політичних консультацій щодо «занепокоєнь» Росії у зв’язку із запровадженням з 1 січня 2016 року поглибленої і всеохоплюючої ЗВТ між Україною і Європейським Союзом.

Раніше президент РФ Володимир Путін заявив, що російська сторона виключає з 1 січня 2016 року Україну із системи дії торговельних преференцій СНД.