Соболєв каже, що «мотлох, туфта та «висяки» від ГПУ Ситнику заважатимуть

Тисячі томів справ, які зараз знаходяться у Генпрокуратурі, можуть суттєво знизити ефективність роботи антикорупційних органів при передачі їх до Антикорупційного бюро.

Про це у четвер на засіданні Комітету ВР з питань запобігання та протидії корупції заявив керівник Антикорупційного бюро Артем Ситник, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Як мені повідомив антикорупційний прокурор, (першою. - ред.) прийнята справа по Лазаренку, яка лежала нікому не потрібна, а зараз цю справу вперше передають в Антикорупційне бюро. Тому є ризики, що тисячі томів, які будуть передані від ГПУ, суттєво знизять ефективність роботи»,- сказав Ситник.

У свою чергу, голова комітету з протидії корупції Єгор Соболєв підкреслив, що такі справи слід залишати у Генеральній прокуратурі, а антикорупційні органи можуть звертатися до них за необхідності.

«Всі ці 22 тисячі томів..., весь мотлох, туфту та «висяки» треба залишати там, де вони були створені, а реально важливі розслідування можуть взяти нові правоохоронні органи»,- сказав Соболєв.

Як повідомлялось, 1 грудня усі корупційні справи мали бути передані з Генпрокуратури до Національного антикорупційного бюро, яке, за словами Президента Порошенка, було "сформоване за прозорою процедурою за участі наших партнерів зі США та ЄС".