Росія готується до серйозної і масштабної війни - Турчинов

За словами секретаря РНБО, більшість західних політиків не бачать очевидного: Росія готується до серйозної і масштабної війни.

Про це написав Секретар Ради національної безпеки та оборони України Олександр Турчинов у блозі на своєму персональному сайті.

Він нагадує, що на сході Україні РФ відпрацьовувала технологію проведення сухопутних операцій з використанням потужної артилерії та систем залпового вогню. В Сирії РФ проводить навчання і відпрацьовує бойове застосування своїх літаків та ракет.

«Згадайте хоча б нещодавні атаки на Сирію бойових ракет, запущених зі стратегічних бомбардувальників Ту-160, Ту-95МС, Ту-22МЗ, з підводного човна “Ростов-на-Дону” або з кораблів Каспійської флотилії. Тим самим Путін перевіряє точність та ефективність враження цілей крилатими ракетами морського, підводного і повітряного базування. Треба пам'ятати, що ці самі ракети можуть нести ядерний боєзаряд", - пише Турчинов.

Секретар РНБО наголошує, що Росія використовує війну на Близькому Сході не лише для збереження режиму Асаду і своєї середземноморської воєнно-морської бази в Тартусі, а й в якості безкоштовного полігону для демонстративного відпрацювання бойового застосування потужної зброї.

«РФ тренується, нарощує бойовий потенціал і, очевидно, готується зовсім не до реалізації миротворчих операцій…В той же час, на превеликий жаль, більшість західних політиків не бачать очевидного: Росія готується до серйозної і масштабної війни», - переконаний секретар РНБО.

За словами Турчинова, "агресія Російської Федерації, що почалася 2014 року проти України, стала довгостроковим чинником впливу не лише на українську, а й на світову політичну, економічну, військову та соціальну реальність.

Повністю блог Турчинова «Тероризм. Гібридна війна. Росія» читайте тут.