Члени антикорупційного Нацагентства будуть обрані 28 листопада - Шлінчак

Конкурсна комісія з відбору кандидатів на посади членів Нацагентства з питань запобігання корупції ознайомилась результатами спецперевірки кандидатів та звернулась до Кабінету міністрів.

Про це в коментарі Укрінформу розповів член конкурсної комісії з відбору кандидатів на посади членів Нацагентства з питань запобігання корупції Віктор Шлінчак

"Сьогодні ми ознайомились з результатами спецперевірки і прийняли рішення про те, щоб звернутись до Кабінету міністрів, щоб до 18 години 25 листопада надали письмові пояснення щодо питань, які виникли у процесі спецперевірки документів кандидатів. Пояснення мають бути здані та до 27 листопада передані членам комісії, і 28 листопада відбудеться фінальна співбесіда, тобто з дев'ятьох кандидатів мають бути обрані п'ять", - сказав Шлінчак

За його словами, під час спецперевірки, яку здійснює Агентство з державної служби, до кожного з кандидатів виникли додаткові питання,  які потребують поясненнь. "До кандидатів виникли питання щодо військових зобовязань, постановки на військовий облік та певні питання повязані з підтвердженням освіти", - уточнив Шлінчак.

Нагадаємо, до фіналу конкурсу на посади п'ятьох членів Нацагенства з питаннь запобігання корупції пройшли дев'ять кандидатів із 53.

Фіналістами конкурсу стали: Віктор Чумак, Роман Маселко, Федір Веніславський, Наталя Корчак, Олександр Серьогін, Вадим Чижиковський, Юрій Дмитрієв, Олександр Скопич, Владислав Шалгородскій.

Національне агентство з питань протидії корупції створено згідно з антикорупційним законом, який був ухвалений ще в жовтні 2014 року. Його заданнями є формування єдиної державної антикорупційної політики, моніторинг виконання державними органами антикорупційної політики, контроль етичної поведінки держслужбовців та контроль за майновими декларація держслужбовців.